Un curtmetratge col·lectiu

Confinament 8½

El 14 de març de 2020 es va decretar l’estat d’alarma a les Illes Balears degut a la COVID-19. Milers de famílies van quedar confinades a casa seva durant gairebé dos mesos, fins que es va iniciar el procés de desescalada. 8 estudiants de cinema de Mallorca van ser iniciats a crear minirelats cinematogràfics de caire autobiogràfic per a expressar l’impacte que havien rebut durant el confinament.

Dirigit per

Ester moyá

1.L’aclaparament

Antònia Bonnín

2.L’enyorança

Aleix Roquer

Aleix Roquer

3.La fòbia

Carol Hazas

4.La memòria

Javi Villada

Javier Villada

6.La calma

Josep Alorda

6.El primari

Max Roquer

Max Roquer

7.L’absència

Albert Ramon

8.L’alliberament

Commissari del projecte

Ricard Mamblona és professor de Sociologia de la Comunicació i Producció i Direcció Cinematogràfica al CESAG – Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez, adscrit a la Universidad Pontificia Comillas.

Com a docent i investigador s’ha especialitzat en el cinema documental i les formes no convencionals de la no ficció, com ara el cinema experimental i el cinema d’assaig.

És també director de la productora audiovisual i cultural DOCME Films, especialitzada en documentals, campanyes creatives i d’impacte social, projectes docents i gestió d’esdeveniments culturals; la majoria d’aquests projectes centrats en temes socials i que deriven de la conjunció entre l’art i la malaltia.

Mallorca, Illes Balears, juny 2020©